1255074289_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaikka varsinainen joulunamikausi ei ole vielä alkanut, markkinoilta on jo löytynyt kauden ensimmäinen uutuus, ihanainen Fazerin boksi. Tähän boksiin on tehty viimein konvehdeiksi eräät parhaista Fazerin suklaapatukoista, vadelma- ja sitruunajogurttitäytteiset patukat. Molemmat kohvehtimaut maistuvat juuri siltä miltä pitääkin. Vadelmajogurttikonvehdin täyte on täynnä samaa vadelmaisuutta kuin patukkakin; sitruunajogurtttikonvehdissa taas maistuu patukastakin tuttu pehmeän kirpeä sitruuna. Kohvehdeissa on hiukan enemmän täytettä suhteessa suklaan määrään kuin patukoissa tapaa olla. Tämä ilmiö on kuitenkin tuttu Fazerin makeisia enemmän maistelleelle esimerkiksi Geisha-konvehdeista ja Geisha-patukasta.


Mitä näistä kohvehdeista voi sanoa? Luultavasti jokainen, joka on syönyt konvehteja innoittaneita patukoita ja pitänyt niistä, pitää tästäkin uutuusmuodosta. Kannustan satunnaista lukijaa lämpimästi etsimään tämän laatikon käsiinsä ja maistelemaan joulun ensimmäisiä tuulahduksia (maistuisihan tämä myös kesällä, mutta eipä taida olla silloin myynnissä). Tällä hetkellä tuote on löydetty Stockmannin Hulluilta päiviltä, mutta toivottavasti pian sitä saa myös joka marketista. Nyt kun yksi kauan toivottu maku on saatu konvehdeiksi, jään innolla odottelemaan esimerkiksi Tutti frutti -täytteisiä konvehteja.


PS. Fazerin patukoista puheen ollen, miksi Mint Crisp -patukoiden valmistus lopetettiin? Marianne-patukka ei pysty maussa eikä rakenteessa ollenkaan samaan kuin tuo vanha patukkamalli. Fazerilta pitäisi ehdottomasti vaatia vanhaa kunnon patukkaa takaisin.