1252857964_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Fazerin suklaavalikoimaan saapui tänä syksynä uutuussuklaiden sarja, joka sisältää kolme marjaisaa pientä suklaalevyä. Suklaiden maut ovat mustikkapiirakka, puolukka ja vadelmamousse. Maisteluun ensimmäisenä saapui eilen herkullisimmalta kuulostava vadelmamousse.



Täytyy myöntää, että minulla on ollut pientä epäluuloa uuden suklaalevyvalikoiman suhteen. Kun yritetään tehdä jotain liian erikoista ja luksusta, lopputulos on usein teennäinen ja huono. Vadelmamousselevy kuitenkin kumoaa osaltaan luulojani. Suklaa on erittäin hyvää ja sopivan marjaisaa. Vadelmaversiossa suklaan sisällä on vadelmaista suklaamoussea, jossa on seassa vadelman paloja. Mausta tulee mieleen Fazerin vadelmajogurtti-suklaapatukka, mutta Nordic Gourmet -levy on suklaisempi. Levy on täydellisen onnistunut ja jo kaksi palaa tätä makeaa herkkua riittää tyydyttämään pahinta naminnälkää. Täytyy kyllä myöntää, että palat ovat melko isoja - koko levyssä on nimittäin kymmenen palaa.



Levyn ulkoasu on erittäin hieno ja tyylikäs. Pientä miinusta täytyy kyllä antaa paketoinnista, jossa on korostettu enemmän ulkoisia tekijöitä kuin syötävyyttä. Levy on nimittäin pakattu ohueen pahvikoteloon, jonka sisällä suklaat on kietaistu hauraaseen folioon. Paloja on vaikea liikutella herkästi hajoavassa foliossa ja erityisesti loppujen palojen sijoittelu takaisin laatikkoon vaatii hiukan kärsivällisyyttä. Vähän isompi miinus täytyy antaa levyn hinnasta. Tämä 115 gramman herkku lähtee matkaan halvimmillaan 2,75 euron hintaan. Hirmuisesta hinnasta huolimatta levy on kuitenkin ostamisen arvoinen, vaikka hintansa puolesta tuskin sopiikaan arkiseen namitteluun. Ehdottomasti siis kokeilemisen arvoinen namiuutuus!