Tänään Citymarketin hyllystä löytyi se, mitä olen viimeisen kahden viikon aikana yrittänyt metsästää kuumeisesti eri R-Kioskeista: uusi Fazerin suklaalevy. Hetki oli kuitenkin katkeransuloinen, sillä levyä ei myyty erikseen vaan se oli saatavissa ainoastaan neljän (!) Fazerin suklaalevyn ostajille kaupan päälle. Pakkohan "tarjoukseen" oli kuitenkin tarttua ja sainkin suklaakilon ohella kotiin maisteltavaksi myös uutukaisen omenacrispin. Onneksi Fazer on viimein ymmärtänyt ainakin tässä uutuudessa jättää vanhojen suosikkinamien ja suklaan sekoittelun väliin. Marianne-suklaa oli oikein maittavaa, mutta kahdessa viimeisimmässä, Lontoon rakeessa ja Omarissa, sekoitus ei välttämättä ollut kovin onnistunut. Ei kumpikaan maku paha ole, mutta helpommin koriin tulee aina napattua jokin parempi Fazerin levy.


Omenacrisp lunasti kyllä tällä kertaa odotukset ja olikin parempi kuin kaksi viimeisintä levyuutuutta. Omenan maku oli varsin mieto eikä sitä tullut jokaiseen palaan. Sen vuoksi myös suklaan oma maku pääsi hyvin esiin ja yhdistelmä olikin tällaisenaan hyvin maittava. Mukana oli lisäksi hiukan keksimuruja, jotka nekin sopivat hyvin suklaan sekaan. Maku tuntui vielä paranevan joka palan myötä. Siksi onkin lähestulkoon rikollista, ettei toista levyä voi vaan käydä ostamassa kaupasta, vaan jos sellaisen haluaisi, mukaan olisi napattava vielä toiset neljä suklaalevyä! Täytyy sanoa, ettei edes kaltaiseni namihirmu taivu tuollaisen kiristyksen edessä. Täytynee tyytyä odottamaan, josko levy joskus saapuisi myös rehellisesti ostettavaksi kaupan hyllylle.


Se, saapuuko levy joskus kaupan hyllylle vai ei, riippuu ilmeisesti suklaata maistelleiden mielipiteistä. Sillä hetkellä, kun kävin jättämässä Fazerin sinisen sivuille palautetta suklaasta, oli 75 % maistaneista kertonut pitäneensä suklaasta. Toivottavasti 75 % on tarpeeksi ja levy olisi pian kaikkien saatavilla namihyllyssä. Sillä aikaa ei auta kuin odottaa ja toivoa, että jäljellä olevat kaksi riviä riittävät pitkään. Ja onneksi kaapista löytyy nyt lisäksi myös neljä muuta suklaalevyä, joita voi pahimpaan omenacrisp-suklaanhimoon nauttia.