Viime viikolla tavallisella kauppareissulla silmiini sattui upeasti hyllyn päätyyn asetellut värikkäät uutuuskeksit Dominolta. Musta paketti piti sisällään salmiakki-chili-keksejä ja vaaleanpunainen vadelma-milkshake-keksejä. Pakettien ulkoasut olivat hyvin houkuttelevan näköiset, ja varsinkin kuvat mustista ja vaaleanpunaisista kekseistä herättivät huomioni. Keksit lähtivät mukaan viiden euron yhteishintaan. Pakkohan niitä oli saada maistaa, vaikka en yleensä erityisesti keksin ystävä olekaan.



Paketeista sisältä paljastui kirkkaan vaaleanpunaisia ja tiukan mustia keksejä. Vaikka ajatus värikkäistä kekseistä kuulostaa hauskalta, ei toteutus ollut houkuttelevimmasta päästä. Varsinkin vaaleanpunaiset keksit olivat omituisen näköisiä. Maku kekseissä oli jopa vähemmän houkutteleva kuin keksien ulkonäkö. Vadelma-milkshake-keksejä erehdyin luulemaan marjapiirakan makuisiksi, koska niissä oli hyvin voimakas marjapiirakalle tyypillinen maku. Marjapiirakassa maku toimii, mutta näissä kekseissä ei todellakaan. Sain yhden vaaleanpunaisen keksin alas, enkä sen jälkeen koskenut enää tähän versioon. Muut maistajat sen sijaan pitivät makua aivan kelvollisena, ja kiitettävän nopeasti vaaleanpunainen Domino-paketti tyhjenikin.



Itse pidin huomattavasti enemmän mustan paketin salmiakki-chili-kekseistä. Chiliä niissä ei ollut kuin nimessä, mutta salmiakin maku on aina vähintäänkin siedettävä. Ei näistäkään kekseistä mitään suurta suosikkiani tullut, mutta helpommin niitä sai alas kuin vaaleanpunaisia versioita. Muille taas mustat keksit eivät juurikaan maistuneet ja paketissa onkin vielä yli viikon jälkeen muutama keksi jäljellä. Molemmat keksimaut tarttuivat inhottavasti hampaisiin, joista viimeisiä muruja saa kaivella vielä pitkään keksin syömisen jälkeen.



Vaikka itse kekseistä ei ole juurikaan kaunista sanottavaa, enkä ostaisi edes salmiakkiversiota uudelleen, täytyy Dominolle antaa pisteitä uutuustuotteiden sijoittamisesta omiin laatikoihinsa. Pitkään Domino on tehnyt houkutteleviltakin kuulostavia uutuuskeksejä, joita on sitten ollut rajoitetun ajan saatavilla yli puolen kilon keksipaketeissa sekoitettuna muiden makujen joukkoon. Black & Pink -kekseissä oli kuitenkin valitettavasti sorruttu niin pahasti uutuustuotteille tyypilliseen virheeseen, liialliseen erikoisuuteen, että herkuttelijana täytyy kekseille antaa tyly tuomio. Vaikka keksit saa kerrankin jopa omassa paketissaan, niitä ei kannata ostaa edes maistettavaksi. Ei edes salmiakki-chilejä, joita sentään pystyi syömään.